Temee_coaching

Heb de moed om te vragen’

Marjolein Wessels

Praktisch filosoof, Socratische gespreksleider

Psychosociaal therapeut en coach

 

Wil je je persoonlijk ontwikkelen, wil je groeien in je wijsheid, wil je steviger leren leidinggeven, je team spirit verhogen, wil je anderen in beweging zetten, beter samenwerken, heb je inspiratie nodig, wil je een probleem aanpakken, wil je harmonischer werken, wil je anderen beter begrijpen, wil je ruimte maken voor anders denken en anders handelen, wil je hoofdzaken van bijzaken leren onderscheiden, heb je levensvragen, ben je op zoek naar zin en betekenis, wil je jezelf beter leren kennen,  wil je met kracht leven en respectvol communiceren, zoek je balans in je leven, wil je creatief leren denken, wil je even sparren, ik denk graag, met je mee.

Ik gebruik de socratische gespreksvoering als onderliggende techniek in het coach- en therapie traject:
We zetten de klok even stil, waardoor een vrije ruimte kan ontstaan waarin je een persoonlijke zoektocht begint naar je gedachten (hoofd), gevoelens (hart) en gedrag (buik).
Dit doen we door een persoonlijke ervaring uit de praktijk te onderzoeken en van alle kanten te bevragen, om zo tot de kern te komen.

Door met verwondering en nieuwsgierigheid deel te nemen aan het gesprek; kan je afstand nemen en verwerf je inzichten over je gevoelens, drijfveren, gedrag en gedachten. Het gesprek zal je ook confronteren met je eigen denk- en gedragspatroon.

De antwoorden die je zoekt bevinden zich in de vragen en de inzichten. Dat betekent dat je helder denkt, je zelfkennis ontwikkelt, eerlijk reflecteert op wie jij bent en wat je wilt.
Helder denken helpt om jezelf ruimte te geven het anders te doen, je weet beter wie je bent en wat je te doen staat.
Daarnaast gebruik ik als drijvende kracht Sisu: groeien en transformeren door innerlijke kracht, met moed en creativiteit de moeilijkste momenten doorstaan, zodat je in beweging komt.

 

Wat is Sisu(sisoe)?

Sisu is een Fins woord dat staat voor: Groeien en transformeren door innerlijke kracht, met moed en creativiteit de moeilijkste momenten doorstaan, zodat je in beweging komt. Door Sisu te vinden kun je:

De uitdagingen die je in je leven tegenkomt, dapper en vastberaden tegemoet treden.

Ontdekken dat moed bang zijn en toch doorgaan betekent.

Je eigen doelen bepalen en deze met kracht najagen; daar hoort soms bij dat je je comfortzone moet verlaten.

Beter met anderen communiceren en effectief conflicten oplossen: opkomen voor je overtuiging.

 

Wat is het socratisch gesprek?

Door vragen neem ik je mee in de wereld van gedachten en concepten. Je blijft in het socratisch gesprek “down to earth”.
Het heeft zijn wortels in het dagelijks leven, uitgangspunt vormt een concrete ervaring.
Je gaat als deelnemer in het socratisch gesprek na wat die ervaring betekent: waar gaat het allemaal precies over. Daar raken we de kern.

Het is een onderzoek waarin je vanzelfsprekendheden bevraagt en worden noodzakelijke vragen gesteld. Ook als het ongemakkelijk wordt.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Vrije ruimte waarin je mag voelen, denken, onderzoeken en verdiepen.

Ik bied structuur en sturing.
Vat samen en verhelder.

Ik leg patronen en eigenschappen bloot om tot de kern te komen.
Leid je door de ongemakkelijke momenten.
Leer je helder, scherp en kritisch denken.
Eerlijk zijn naar jezelf en anderen.

Ik lever maatwerk, omdat het gesprek over jou gaat.
Voer elk gesprek op basis van gelijkwaardigheid.

Dit alles verschaft je het inzicht om in beweging te komen, met de kracht en de wijsheid die in je schuilt om jezelf te kennen en te zijn. Het geeft ruimte om anders te denken en te handelen. Je wordt een betere denker, een krachtige eerlijke spiegel voor jezelf en je omgeving, zodat je beter met problemen om kan gaan.

 

Over mij:

Verwonderdt over de wereld van nu.
Gefascineerd door mensen in deze wereld.
En al die woorden die gesproken worden, waarin zoveel verborgen blijft.

Waar lichaamstaal boekdelen spreekt.

Moeder van twee pubers, twee grote honden en drie poezen. Om mijn hoofd leeg te maken ga ik wandelen en schilderen en sta ik graag in de tuin onkruid te trekken, te zaaien, te planten en te snoeien, geniet daar de rest van het jaar van. Ik houd van alles wat met psychologie en filosofie te maken heeft.

Voed mij met kunst, lezen, mode en design, dichten en oude muziek, maar ook met goed eten, lange gesprekken in het gezelschap van vrienden en familie.

Wat ik het liefste doe:

Denken, uitpluizen, luisteren en onderzoeken. Voelen en raken, verhelderen en verdiepen.

En vooral meedenken, overal doorheen, ook als het ongemakkelijk wordt.

Ik geloof dat de wereld van nu vraagt om kritische én creatieve denkers; mensen die buiten de gebaande paden denken, bereid zijn tot onderzoeken, experimenteren en vragen stellen.

Niet bang zijn voor hun eigen kwetsbaarheid, die groot en op de lange termijn denken.

Geïnspireerde mensen die hun denk- en verbeeldingskracht inzetten om te prikkelen, schuren, verbinden, verwarmen, aanzwengelen, doorzetten en afremmen. Mensen die de ander en het leven open en vol vertrouwen recht in de ogen kijken.

Neem vrijblijvend contact met me voor een kennismakingsgesprek.

 

Contact: Marjolein Wessels

E-M.: marjolein@temee-coaching.nl

Mob.: 0627272161

 

Voor uitgebreide informatie bezoek mijn website:

www.temee-coaching.nl

Tarieven:

 

Coaching

Kennismakingsgesprek 30 min. gratis

Intake 45,-

Uurtarief 100,-

excl. BTW en reiskosten

Duur coaching traject minimaal 3 x 1 uur

 

Psychosociale therapie

Kennismakingsgesprek 30 min. gratis

Intake 45,-

Uurtarief 100,-

excl. BTW en reiskosten

Duur Psychosociale therapie minimaal 4 x 1 uur

 

Vergoeding
Socratisch gesprek Coaching/therapie wordt over het algemeen niet vergoed door de verzekering, maar vraag dit gerust bij je eigen zorgverzekering na.

Annuleren van een afspraak
Wanneer een afspraak niet door kan gaan, dan graag uiterlijk 24 uur van tevoren annuleren. Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd, zal ik in zijn geheel in rekening moeten brengen.

 

Start met typen en druk op enter om te zoeken